Skip links

Dr. Onur Gürbüz

1976 yılında Mersin’de doğdu. İlköğretimini Osmaniye, ortaöğretimini Mersin’de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak ilkokul yıllarında hayalini kurduğu mesleğe ilk adımı Ankara’da atmış oldu. Bir işi başarmanın yolunun o işi çok sevmekten geçtiğine inanan birisi olarak mesleğine aşkla bağlı bir “hekim adayı” olarak tıp fakültesini severek okudu.

Mezun olduktan sonra kendisi bir “sanat” olan tıp mesleğindeki en yaratıcı, sanatsallığı zirvede yaşayan dal olan “Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi” anabilim dalını seçerek yaklaşık yedi yıl sürecek zorlu bir eğitime Mersin’de devam etti.

Uzmanlık eğitimi içerisinde her türlü Rekonstrüktif ameliyatlar (yanık tedavileri, mikrocerrahi operasyonlar, doğuştan anomaliler, kanser cerrahileri, çene kırıkları gibi) yanında Estetik cerrahi ile ilgili sayısız ameliyata girmiştir. Uzmanlık eğitimi sırasında “Meme kanseri sonrası yeniden meme yapılması” ile ve meme estetiği, burun estetiği, liposuction, saç ekimi ile özel olarak ilgilenmiştir.

2006 yılında Florida/America ‘da katıldığı ASAPS kongresinde (Florida, Orlando) “FUE tekniği ile saç ekimi” hakkında Prof.Dr. Alfonso Barrera’dan aldığı kurs sonrasında o yıllarda yeni yeni uygulama alanı genişleyen FUE saç ekimine olan ilgisi artmış olup , bu konuda özel olarak ilgilenerek isminden bahsettirmeye başlamıştır. Son olarak 23-24 Nisan 2011 yılında Estetik Yüz Burun Cerrahisi Derneği’nin Bursa Acıbadem ve Konur hastanelerinde düzenlediği 2. FUE yöntemi ile Saç Ekimi (Canlı Cerrahi) ve Güncel Saç Tedavileri Kursunda “Eğitmen” olarak görev almış, canlı ameliyat yaparak kurs vermiştir.

Op. Dr. Onur Gürbüz çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı kongre ve sempozyuma katılmış olup, 25 ulusal, 12 uluslar arası yayını, 3 adet ulusal basılan kitap bölümü, 2003, 2005 ve 2006 yıllarında Mersin Üniversitesinden bilimsel çalışmaları sonrası aldığı teşekkür belgeleri vardır. Halen bilimsel arenadaki gelişmelere aktif olarak katılmakta olup mesleğindeki yeniliklerin yakınen takipçisidir.

2008 yılında Mecburi hizmet nedeniyle geldiği Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesinde 2 yıl çalışmıştır. Bu dönem zarfında oldukça fazla hastaya ulaşarak 2009 yılında kendi kliniğini açmıştır. Halen kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

Hasta Bilgilendirme

Değerli hastalarımız;
Operasyon öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gereken konular aşağıda belirtilmiştir. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve aklınızda kalan sorularınız için bize danışınız.

1-Genel Anestezi İle Birlikte Planlanan Operasyonlar İçin dikkat etmeniz gerekenler;

a-)Her şeyden önce genel anestezi yöntemlerinin sistemik hastalığı olmayan kişilerde risklerin çok az olduğunu bilerek cerrahi stresinizi en alt seviye tutmaya çalışınız.

b-)Hastane odasında yapılacak ilaçlarla bu stresiniz azalacak ve ameliyathaneye giriş ve çıkışınızı çok net hatırlamayacaksınız.

c-)Yüksek tansiyon, kalp hastalığı, idrar yolları hastalıkları gibi rahatsızlıklarınızı ve sürekli kullandığınız ilaçları bize bildiriniz. İlaç alerjiniz varsa bize bildiriniz.

d-)Tüm operasyonlarımız için en az 7 gündür aspirin, E vitamini, C vitamini, Ko-enzim Q ya da benzer ilaçlar kullanmıyor olmanız gerekmektedir. Kullanıyorsanız bize bildiriniz.

e-)Kanama eğilimi yarattığı için, operasyon öncesi ve sonrası alkol almayınız. Hanımlar için adetin 1-3 günler arası kanama için riskli dönemdir.

f-)Doku kanlanmasını azalttığı ve yara iyileşmesini olumsuz etkilediği için yüz germe, meme ve karın operasyonlar başta olmak üzere operasyonlar öncesi ve sonrası sigara içmeyiniz.

g-)Zayıflama amaçlı ilaçlar (Zenical vs.) kullanıyorsanız bize bildiriniz.

h-)Operasyon günü yada bir gün önce banyo yapınız. Vücut şekillendirme operasyonlarından birisi yapılacaksa, koltuk altı ve genital bölge temizliği yapınız. Operasyon bölgesini sabunla yıkayınız.

k-)Anestezi cihazları, kan oksijen seviyesini ölçümleri parmak ucundan yaptığı için ojelerinizi siliniz.Yüz operasyonları için operasyon günü makyaj yapmayınız.

l-)Operasyon sonrası hemşireler olmadan ayağa kalkmayınız.Bize danışmadan ilaç kullanmayınız. (Tylol hot benzeri soğuk algınlığı ilaçları aspirin ve benzerleri)Operasyon sonrası ilk gün araba kullanmayınız, önemli kararlar almayınız.Operasyon sonrası ikinci gün evinizde istirahat ediniz. Sonraki günlerde aksi söylenmediği takdirde, kademeli olarak günlük aktivitelerinize dönebilirsiniz.

Aşağıdaki durumlarda vakit kaybetmeden bize ulaşınız

1- 38 derecenin üstünde ateş
2- Operasyon bölgesinde kızarıklık yada morarma
3-Sonradan ortaya çıkan ciddi ağrı ve şişlik
4-Operasyon bölgesinde biriken sıvıları biriktiren plastiğin dren kabının çok hızlı dolması Tüm sorularınız için bizi aramaktan çekinmeyiniz.

En kısa zamanda iyileşmeniz ve mutlu olmanız dileğiyle. Geçmiş olsun.