Skip links

Yağ Enjeksiyonu

Liposuction ile alınan yağların, başka bir bölgeye enjekte edilmesi işlemidir. Bu işlem, enjeksiyon yapılacak olan hastanın kendisinden alınan yağlar ile yapılır. Estetik kaygıları gidermek için, vücudun herhangi bir bölgesine enjekte edilmesi ile hacim, orantı kazandırmak adına yapılır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır ?

Bu işlem için öncelikle hasta muayene edilir ve şikayeti belirlenir. Yağ enjeksiyonu yapılacak olan alan ya da alanlar belirlenir. Ne derece bir enjeksiyon gerekeceği, hangi bölgeden yağ alınacağı ve diğer tüm uygulama adımları planlanır. Ameliyat günü için hastanın hazırlanması istenir ve direktifler verilir.

Ameliyat aşaması: Öncelikle hasta sedasyon ve lokal anestezi ile rahatlatılarak uyuşturulur. Fazla yağ bulunan bölgeye liposuction yapılarak enjekte edilecek kadar yağ alınır.

Alınan yağlar, yağ enjeksiyonuna uygun hale getirmek için belirli işlemlerden geçirilir. Daha sonra uygulama yapılacak olan alana cerrahın ön görüsü doğrultusunda enjekte edilir ve estetik uygulama yapılır. Gerekli adımlar tamamlandıktan sonra cerrahi işlem sonlandırılır ve hastanın kendisine gelmesi beklenerek gerekli müdahaleler yapılır.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgeye Neden Yapılır ?

Çene ucuna; çene ucunu belirginleştirmek, yüz hatlarını ve çeneyi orantılamak için
Bacaklara, baldırlara; iki bacak arasındaki orantıyı sağlamak ve vücut ile bacakların dengeli görünmesini sağlamak, daha estetik ve düzgün bacaklar elde etmek için
Göğüslere; daha dolgun ve destekli bir görüntü sağlamak için
Kalça, basen, popo gibi bölgelere daha dik ve estetik bir görüntü sağlamak için uygulanır.

 

Yağ Enjeksiyonu ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Anestezi almasında sakınca olmayan kadın ve erkek tüm hastalara yapılabilir.

Aktarılan yağların %50-60 kadarı eriyebilmektedir. Bu yüzden bir miktar yağın vücutta kalabildiği bilindiği için, memeye ihtiyaçtan daha fazla yağ aktarılmaktadır. Altıncı ayın sonunda kalan yağlar hayat boyu kalıcıdır.